İnşaat Mühendisliği

 

Nilüfer TEMUR

2006 Mezunu

 

2006 senesinde Trakya Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Fakülte 1.si olarak mezun oldum.

2010 senesinde Tekirdağ Marmaraereğlisi ilçesinde NS Mühendislik Mimarlık ismiyle proje ofisimi açtım. 2011 senesinde Yüksek Lisansımı Namık Kemal Üniversitesi Yapı Ana Bilim Dalı Bölümünden “Betonarme Elemanların Çelik Levhalar ile Güçlendirilmesinde Bulon Seçimi” konulu tezimi tamamlayarak mezun oldum.

TMMOB Çorlu İnşaat Mühendisleri Odasında 20 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen seçim sonucu TMMOB Çorlu İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim kurulu üyesiyim .

Marmaraereğlisi ilçemizde 5 Ocak 2022 tarihinde ve 24 Eylül 2022 tarihinde tekrarlanan seçimle Marmaraereğlisi Kent Konseyi Başkanı seçildim.

Çalışmalarıma halen Marmaraereğlisi ilçesinde devam etmekteyim.

 

 

Aytaç İŞCAN

2006 Mezunu

 

 

2006 /2011 yılları arasında BMM Birleşik Yapı Denetim Ltd. Şti firmasında kontrol Mühendisliği ve teknik müdürlük görevlerinde bulundum.

* Yeni yapıların proje ve eklerine uygun şekilde yapılması

* Mevcut yapıların yerinde kontrolü ve de deprem yönetmeliğine uygunluğunun tespiti           

* Yapılarda kullanılan malzemelerin ilgili yönetmeliğe uygunluğu konularında çalışmalarda bulundum.

                       

2011/2017 yılları arasında Denge beton yapı laboratuarı Ltd. Şti firmasında firma yetkilisi ve teknik müdürlük görevinde bulundum.

* Yeni yapılarda kullanılan malzemelerin TSE uygunluk tespiti (Yaş Numune, Çelik Çekme deneyleri)

* Eski yapılardan karot (sertleşmiş beton) testlerini yapılması konularında çalışmalarda bulundum.

 

2017/2022 yılları arasında 4D Mühendislik Mimarlık İnşaat Ltd. Şti firmasında firma yetkilisi olarak proje ve imalat hizmetlerinde bulundum.

* Yeni yapıların statik proje hizmetleri

* Mevcut yapılarda röleve hizmetleri

* Yeni yapılarda yüklenici hizmetleri yaparak Silivri ve çevresinde çeşitli yapıların imalat işlerini tamamladım.

 

İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Temsilciliğinde aktif olarak görev almaktayım.

 

İş hayatı ve sosyal hayatın bir bütün olarak devam ettiği bu süreçte herkesin çaba ve özveri göstererek her zaman daha ileriye gideceği felsefesi ile çalışmayı kendime düstur edindim. Ümit ederim ki herkes de bu şekilde görev bilinci ile kendini daha iyi noktalara getirip ülkemizin daha iyi noktalara gelmesi için iyi bir nefer olacaktır.

 

 

Cemil ÖZKAN

2008 Mezunu

Resis Mimarlık & Mühendislik

 

1986 Erzurum doğumlu. 2003 yılında Erzurum Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra aynı yıl Trakya Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesine yerleşti. 2008 yılında buradan mezun oldu. 2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Deprem Mühendisliği programında yüksek lisans eğitimine başladı. İTÜ İnşaat Fakültesi Deprem Mühendisliği Laboratuvarında Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında yapmış olduğu deneysel tez çalışmasını 2012 yılında tamamlayarak mezun oldu. Akabinde askerlik görevini yerine getirdi. 2014 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Deprem ve Yapı Mühendisliği bölümünde doktora çalışmasına başladı ancak ulaşım zorluğu nedeniyle bırakmak zorunda kaldı. 2015 yılında Mühendislik firmasını kurarak yurt içi ve yurt dışında birçok proje tasarımı yaptı. Halen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı alanında doktora eğitimine ve İstanbul Üniversitesi AUZEF Sosyoloji lisans bölümüne devam etmektedir. Ayrıca Namık Kemal Üniversitesi Mimarlık Bölümünde serbest öğretim elemanı ve İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Bölümünde öğretim görevlisi olarak bulunmuştur.  Deprem Mühendisliği, Performansa Dayalı Tasarım, Güçlendirme, Betonarme, Yığma ve Çelik Yapılar ile ilgilenmektedir. Çeşitli yerel ve ulusal gazetelerde yazıları ve ulusal/uluslararası konferanslarda sunulmuş bilimsel bildirileri vardır.

 

 

 

 

Gamze HEKİMOĞLU

2011 Mezunu

 

2012-2015 yılları arasında bir firmada şantiye şefi olarak görev aldım. Aynı zamanda 2015 yılında Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan bir sınav ile Gayrimenkul Değerleme Lisansı aldım ve 2015-2020 yılları arasında özel bir firmada Gayrimenkul Değerleme Uzmanı olarak görev yaptım.

Çalışma hayatıma, Konya'da, tadilat ve inşaat işleri yapan bir firmada devam etmekteyim.

Yaklaşık 10 yıllık iş hayatımdan edindiğim, özellikle yeni mezun / mezun olacak meslektaşlarım için faydalı olacağını düşündüğüm tecrübelerimi paylaşmak isterim.

1) Yeni mezunsunuz. Tecrübesiz olduğunuz için kimse sizi kolay kolay işe almak istemeyecek. Öğrenmek ve tecrübe kazanmak, özellikle ilk yılınızda paranın önünde olmalıdır.

2) İnşaat Mühendisi olarak mezuniyet sonrasında yeni eğitimlere başlanarak beyin sürekli zinde tutulmalıdır. Bu, bir dil kursu, master, doktora, iş güvenliği eğitimi, mühendislik programları eğitim ve kursları, hukuk, projelendirme gibi ekstra yetenek kursları olabilir.

3) İngilizce evrensel bir dildir ve özellikle teknik İngilizce konusunda sürekli gelişim sağlanmalıdır. İnşaat mühendisliği üzerine birçok İngilizce blog bulunmaktadır. Bu bloglarda yeni teknolojiler, modern yapıların detaylı anlatımları vardır.

Diğer taraftan, inşaat mühendisliği mezunları; mühendislik seminerleri, kongreleri, fuar ve bilimsel tüm sosyal eylemleri takip edip, mümkünse katılmak hem öğretici hem de eğlencelidir.

Bununla birlikte, diksiyon ve konuşma seansları, beden dili, muhatabı anlama ve derdinin başarılı anlatma adına da kurslara katılmalı, eğitimler alınmalıdır. Bu; sosyal ortam ve grup çalışması konusunda açık olmanızı, insanlarla iletişimi iyi seviyelere taşımanızı sağlayacaktır.

Geniş bir sektörde, önemli bir mesleğiniz var ve mesleğinizin, kendinizin değerini bilin.

 

İlke ÖZKAPTAN

2014 Mezunu

İlke Mühendislik

 

2014

Sanayi Tesisleri İnşaatları ile iş hayatına giriş:

7000 m2 fabrika inşaatı için şantiye şefi yardımcısı pozisyonu (İnsat İnşaat)

İdari bina, üretim(fabrika), su depoları, güvenlik, istinat, altyapı ve yolların yapılması

 

2015-2016

Denizay Mühendislik Konut projeleri konularında çalışmalar.

Kentsel dönüşüm faaliyetleri, karot, röntgen ve performans analizi çalışmaları.

Fabrika projeleri konularında çalışmalar.

Konut ve fabrika inşaatları yapım işleri konularında çalışmalar.

 

2016 -

İlke Mühendislik İnşaat

Konut ve fabrika projeleri üzerinde çalışmalar.

Çelik yapı proje hizmetleri.

Betonarme, prefabrik, çelik endüstriyel bina imalatı.

 

 

Kübra BAYRAK

2016 Mezunu

Arup Türkiye

 

1994 yılında İstanbul'da doğdum. İlkokul ve lise yıllarında çok fazla matematik ve fen bilimleri alanına ilgim olduğu için inşaat mühendisliği okumaya karar verdim. 2012 yılında okulumuz olan Namık Kemal Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği lisans eğitimime başladım. Okuduğum yıllarda alanlarında çok değerli ve oldukça deneyimli hocalarımız sayesinde gerçek bir "mühendis" olmayı öğrendim. 2016 yılında inşaat mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra meslek hayatıma yapısal tasarım mühendisi olarak Ülker Mühendislik'te işe başladım. Burada yapısal analiz kavramını öğrendikten sonra bir süre Amerika'ya dil eğitimi almaya gittim. Ülkemize geri döndükten sonra BIM alanında çalışmaya başladım. Bu alanda bir yandan eğitimler almaya bir yandan programlar öğrenmeye devam ettim. Kariyerime şu an Arup Grup bünyesinde Yapı Bilgi Modelleme (BIM) Danışmanı olarak devam etmekteyim. Aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi Yapı İşletmesi bölümünde tez aşamasındayım. Çok yakında Arup Almanya ofisine transfer olacağım. BIM alanında çok fazla workshoplara katılıp mühendis adaylarına BIM süreçleri konusunda üniversitelerde eğitimler vermekteyim. Aynı zamanda kadın öğrencilere "Women in BIM" kuruluşu adı altında mentorluk yapmaktayım. Sosyal sorumluluk ve gönüllülük çalışmalarında da aktif rol almaya çalışıyorum.

 

 

Oğulcan ÖZCAN

2017 Mezunu

Doka Münih

 

1992 yılında İstanbul’da doğdum. Üniversite sayesinde ilk defa şehir dışında, aileden uzak ve kendi ayaklarımın üzerinde yaşama şansı bulmuştum. Hocalarımın desteğiyle okulumuzun vermiş olduğu imkanla birlikte lisans eğitimim boyunca 2 kez Erasmus değişim programından yararlandım. Bir dönem Polonya ve bir dönem Macaristan’da okudum. 2017 Çorlu Mühendislik İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra, hocalarımın referanslarıyla İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Geoteknik Mühendisliği programında yüksek lisans eğitimime başladım. Tez aşamasında ise PERI İskele ve Kalıp firmasında teknik ofis mühendisi olarak işe başladım. 3.5 yıldır çalıştığım firmadan Kasım 2022 tarihiyle ayrılmış bulunmaktayım. 2022 yıl sonu itibariyle Doka Münih'de çalışmaya başlayacağım.

 

 

Hüseyin ÖZDEMİR

2019 Mezunu

Ceta Architects, Ozdemir Construction Ltd. Şti

 

 

7 Eylül tarihinde dil eğitimi amacıyla İrlanda’ya Dublin’e gittim. 15 Ocak 2020’de İngiltere’ye geçiş yaptım ve halen burada yasamaktayım. Eylül 2020 tarihinde iş ortağımla birlikte tamirat, tadilat, bahçe tasarımı işleri yapmaya başladık. İngiltere’de bulunan yapılar yıkılmadan, her 20-30 yılda bir sadece içleri yenilenerek sıfırlanıyor, bizde bu yenileme islerini yapmaktayız. Birimiz mimar diğerimiz inşaat mühendisi, bazen bahçe kazıyoruz, bazen boyacılık yapıyoruz, bazen çatı ya da alçıpan duvar da yapabiliyoruz. Müşterimizin isteğine göre 3D tasarım, Sketch Up modelleme de yapıyoruz, kısacası tasarımcıda biziz, satın alma da, usta da. Müşterilerimiz mimar ve mühendis olduğumuzu öğrendiklerinde bizlere olan bakışları değişiyor. Bu isleri yaparken kesinlikle gocunmuyoruz, severek ve hakkini vererek çalışıyoruz.

 

Derya POLAT

2021 Mezunu

EKL Tünelcilik

 

 

Üniversite yıllarımda ilgi duymaya başladığım ve çalışmayı hedef edindiğim tünelcilik sektörüyle staj sürecimde fiilen tanışmış bulundum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde yapımı devam eden Gebze–Darıca Metro Projesi’nde saha ve ofis stajlarımı tamamladıktan sonra yine aynı projede hizmet veren EKL Tünelcilik adlı firmada Teknik Ofis ve Hakediş Şefi olarak çalışmaya başladım.

NATM Tünel Açma Metodu’nun kullanıldığı projede gerek saha gerekse teknik ofise dair öğrendiğim bilgilerle kendimi mesleki anlamda geliştirmeye ve ülkemizde tünelcilik sektörünün gelişimine katkı sağlamaya çalışmaktayım.

Halen aynı projede Teknik Ofis Mühendisi olarak metraj, hakediş, keşif, teklif, sözleşme, kesin hesap, planlama, maliyet kontrol ve satın alma alanlarında çalışmaya devam etmekteyim.